Rólunk

 

A Székelyföldi Lovas Ünnep® (egykori Gyergyói Lovas Napok – 2008-tól – 2013-ig) olyan eseménysorozat, amely két napon át ad lehetőséget a rendezvényre kilátogató nézők számára a lovak és az állatok világának megismeréséhez, megszeretéséhez. Egészen 2019-ig, két napos rendezvény sorozatról beszéltünk, viszont mára már három napossá nőtte ki magát. A 11 év alatt olyan lovas programok kerültek megrendezésre, amit térségünk társadalma nem mindennap látott.

Kiemelendőek a: magyarországi Hamza Viktória szabadidomító bemutatója, Agility kutya show, Pusztaötös és csikós bemutató – Magyar Tibor és társai által, Mészáros testvérek, gyerek programok változatos világa, kutyakiállítás, kutya fogathajtás, díjugratás, kettes és négyes fogathajtás, „polgármesterek csatája”, rönkhúzatás, Kaszkadőr show – Kiss István csapata és még sok más színes programpont, amelyek mind gazdagították a Székelyföldi Lovas Ünnep®-et.

A kilátogató nézők száma a két nap alatt több évben is elérte a 13.000-et, de mindezek mellett természetesen sokan követték online is a rendezvényt (akár a távoli Amerikai Egyesült Államokból, Izraelből vagy több európai országból is).

Ezért, bátran mondjuk, hogy ez a rendezvény egy példás összefogás eredménye, ami színességében és változatosságában a megye – és nemcsak – egyik legmeghatározóbb lovas eseménye.

 

Székelyföldi Lovas Ünnep