A székelyföldi lovas íjász

2021. szeptember 04. 16:35
- szeptember 04. 17:05
Megosztás

Pászka Lehel - lovasíjász

  Kassai Lajos mester lovasíjász irányításával Lehel megtanulta, majd  elsajátította a lovasíjászat művészetét, amelyet ma fellépések formájában bemutat az itthoni közösségnek.  Elmondása szerint nagyon fontos, hogy ő maga is fizikailag felkészült legyen, éppen úgy ahogy lovai. Télen erőnléti edzéseket végez - lóvával futnak egymás mellett- , ugrókötelezik,  akrobatikus  illetve baleset megelőző edzéseket folytat, továbbá lovait felkészíti. A felsorolt edzések  napi 3-4 órát vesznek fel összesen. 

 A felkészültség nagyon fontos, hiszen bemutatói bizonyítják precizitását, összpontosító képességét, erőnlétét úgy a lovaknak, mint a lovasíjásznak.

 

 

A székelyföldi lovas íjász
Pászka Lehel

  Elszántság, kitartás, fejlődni akarás. Talán egy a négy szó jellemzi leginkább a csapatot. Ebben a programpontban olyan előadást láthatnak a kedves nézők, melynek minden apró részletét gondosan felépítettek az edzéseken gyakorolt feladatsorból. Hat tagú csapatuk, szorgalommal és odaadással gyakorolt, hogy a vasárnapi napon ez a három lovas bemutató, név szerint Nemere, Vackor és Vargyas lovak kíséretében megvalósulhasson. Bemutatóik elengedhetetlen eleme a ló és lovas tökéletes összhangja, amely kölcsönös szereteten és tiszteleten alapszik. Pászka Lehel, Bagoly Tibor, Bagoly Zsolt, Koncz Atilla, Potra Andrea és Potra Hanna, a csapatuk elszánt tagjai, valamint Lehel édesapja, Pászka Benedek aki minden bemutatón jelen van és aki a legfőbb támogatójuk.

 

Szeptember 1. (vasárnap) 10:30-10:55 között megtekinthetik a csapat nem mindennapi bemutatóját!