Step Dance

2021. szeptember 05. 13:10
- szeptember 05. 13:20
Megosztás

A Step Dance Sportklub tánciskola neve egybecseng a színvonallal.Tánc, ritmus, profizmus mottó alatt tevékenykedik az egyesület 2 vezetője, akik koreográfusokként, oktatókként, nevelőkként tartják egyben a több mint 500 táncost számláló klubbot. Jó mintát kapva, mélyen gyökereztetve a tánc iránti őszinte rajongást és szeretetet, szigort, fegyelmet, rendet, odaadást tanúsítva halmozzák sikereiket, immár 22 éve.

   Páll Ágnes 1997-ben alapította meg Gyergyószentmiklóson a Step Dance Sportklubot, melynek elsődleges célkitűzése a tánc iránti szeretet, a mozgás örömének, a testtudatának, egészséges test és szellem elsajátítása volt. Egy olyan világot teremteni az itteni táncosok és közönség számára, amely kellőképpen elvarázsol, magával ragad, egyedivé tesz. Egyszerűen csak, megnyitotta a tánc világát a város előtt.
 

Step Dance
Step Dance

 

   Az évek alatt a tanulóik számos országos – és nemzetközi versenyen táncolták magukat a dobogó legfelső fokára. Verseny részvételi arányuk szerint legtöbbször ilyen és hasonló kimagasló eredményekkel tértek haza

   2011-ben hatalmas tragédia sújtotta az iskolát. Október 31-én vezetőjüket, Ági nénit, kemény, alázattal és hittel viselt betegsége, legyőzte. Odaadásukat, vezetőjük iránt érzett szeretetet nem bizonyítja jobban más, mint az, hogy ezt a remek kezdeményezést, álmot folytatták tovább. Közös erővel, Ági néni egykori táncosa és kineveltje, Gabriella és Ági fia, István vették át a stafétát, hogy a csapat egyben maradjon, a fejlődés továbbra is kísérje őket, és Páll Ágnes emléke megmaradjon.  Azóta férj és feleségként alkotnak még erősebb egységet és tudásuk, szakértelmük által töretlenül, rezzenéstelenül suhan a klub a tánciskolák parkettjén.

 

   Színes választékkal rendelkeznek, hiszen számos tánc stílust tudhatnak magukénak: a klasszikus táncokon, mint Angol- és Bécsi keringő, Slow Fox, Quick Step, Tangón át a latin-amerikai táncoktól, Rumba, Samba, Jive Rock and Roll, LindyHop, PasoDoble, a modern mai kedvelt táncokig, mint Bachata, Charleston, Shuffle, Modern Tánc, Art-, Modern- és Street Jazz, Kortárs, Jazz balett, HipHop, Mazsorett, Írtánc , minden megtalálható.

 

 

Step Dance