Mások írták

Krigel Sportklub

Mindenképp megszervezik a Székelyföldi Lovas Ünnepet, amennyiben szeptember elején engedélyezett lesz az olyan rendezvények megtartása, ahol nagyobb tömeg fordulhat meg. A szervező gyergyószentmiklósi Krigel Sportklub online kérdőívvel fordul a közönséghez: azt szeretnék megtudni, számíthatnak-e támogatásra és mekkora az igény idén erre a rendezvényre. 

 Pár hete egyébként még nagyon óvatosan fogalmazott Bajkó Tibor, a Krigel Sportklub vezetője, a Gyergyói Lovas Napok örökébe lépő Székelyföldi Lovas Ünnep főszervezője az idei rendezvény megszervezésének esélyeit illetően. A döntés mostanra megszületett: belevágnak a szervezésbe.

 Az eseményre szeptember első hétvégéjén kerülne sor a megszokott helyen, a gyergyószentmiklósi Krigel lovas pályán, de csakis abban az esetben, ha a hatóságok szeptember elejétől engedélyezik a több ezres nézői jelenlétet, erre azonban a koronavírus-járvány jelenlegi esetszámai miatt kevés az esély. Bajkó Tibor Facebook-bejegyzésben arra kéri az embereket, hogy a Székelyföldi Lovas Ünnep Facebook-oldalán található elérhetőségeken osszák meg a szervezőkkel meglátásaikat, javaslataikat. Kérdésünkre válaszolva elmondta, mindenképpen olyan szintű programot szeretnének összeállítani, amilyen a korábbi években is Székelyföld egyik legrangosabb rendezvényévé tette a  Lovas Ünnepet. Ugyanakkor, leszögezte, csakis úgy lehet szó a megrendezésről, ha nézőszám-korlátozás nélkül tarthatják meg.

 

Forrás: www.szekelyhon.ro