Kettéosztódik a lovas ünnep

Krigel Sportklub

A Székelyföldi Regionális Díjugrató Bajnokság döntőjének ad helyet szeptember 5-én Gyergyószentmiklós, október 10-én pedig a Székelyföldi Rönkhúzató Bajnokság fináléja zajlik ugyanitt. Ez a két esemény igyekszik majd pótolni a Székelyföldi Lovas Ünnep idei kiadását.

Nagyon gazdag volt az idénre tervezett lovas eseménynaptár, de ebből a vírus miatt nagyon keveset lehetett meg is valósítani. A 12. Székelyföldi Lovas Ünnep is teljesen más lesz, mint amit elterveztek. Amint Bajkó Tibor, a főszervező Krigel SK vezetője csütörtökön beszámolt: ezúttal „kettévágva” szervezik meg az eseményt.

 

 

 

A rendezvénysorozat első fele szeptember 5-én zajlik majd, amikor a gyergyószentmiklósi lovaspályán a Székelyföldi Regionális Díjugrató Bajnokság záró fordulója és egyben döntője zajlik majd. A versenyen a kisebbek és kezdők ügyességi próbán, a tapasztaltabbak különböző magasságú akadályokon versenyeznek. A viadal szünetében egy lovas show színesíti a programot. Ezt azonban a helyszínen csak a verseny résztvevői láthatják, mert a járványügyi korlátozások miatt zártkörű lesz az esemény. Azonban több tízezer néző mégis részese lehet a programnak, az online élő közvetítés révén.

Amint Bajkó elmondta, nagy igény van erre, a múlt hétvégi gyergyóremetei versenybe 30 ezer, a korábban Ákosfalván zajlott díjugrató forduló közvetítésébe 60 ezren kapcsolódtak be a világhálónak köszönhetően.

Októberben folytatódik A Székelyföldi Rönkhúzató Bajnokságot idén rendezték volna meg először, három megyében kilenc helyszínen, de a tervezett formában nem valósulhat meg . A kettéosztott Székelyföldi Lovas Ünnep második részén azonban a munkalovak és azok gazdái lesznek a főszereplők. Október 10-én megrendezik az új bajnokság döntőjét, amit három gyergyószéki verseny előz meg, Ditróban, Alfaluban és Csomafalván. A döntőre már színesebb programot terveznek – tudtuk meg.

 

Forrás: www.szekelyhon.ro